Vad behöver man för att handla med aktier?

Det är egentligen inte mycket alls man behöver när man ska handla med aktier. Som nybörjare gäller det att hitta ett upprepande mönster (eller som upprepar sig tillräckligt för att du ska kunna göra en vinst) och sedan utnyttja det.

Olika marknader

Du kan bland annat handla med aktier i företag, olika valutor på valutamarknaden, eller råvaror som olja och guld. En marknad är inte bättre än någon annan. Det beror på vad du vill handla med, och vad du har råd med. Alla marknader erbjuder utmärkt vinstpotential. Välj en marknad så att du kan börja fokusera på din träning på just den marknaden, och slösa inte tid på att lära dig saker om andra marknader som kanske inte hjälper dig på din marknad.

Försök inte behärska alla marknader på en gång. Detta kommer att dela upp din uppmärksamhet och att tjäna pengar kommer att ta längre tid. När du väl lär dig tjäna pengar på en marknad är det lättare att anpassa sig till att lära dig andra marknader. Så ha tålamod. Du behöver inte lära dig alla marknader samtidigt. Du kan lära dig andra marknader senare om du vill.

Dator och internet

En stationär dator eller laptop. Att ha två skärmar är att föredra, men inte nödvändigt. Datorn ska ha tillräckligt med minne och en processor som är snabb nog för att det inte ska bli någon fördröjning. Programvara och datorer förändras ständigt, så se till att din dator håller med tiden. En billig och långsam dator kan bli dyr i längden om den får dig att missa affärer. 

Datorn ska säkert även användas till mycket annat än bara handel. Man vill spela spel, surfa på sociala medier och mejla. Många ser datorer som underhållningsmaskiner, och det är viktigt att skaffa en bra allround-dator. Man behöver ta pauser från handeln, och då kan det vara kul med en stunds avkoppling med spel på Unibet eller något annat man tycker är roligt.

Du behöver även en pålitlig och relativt snabb internetanslutning. Om du har flera webbsidor och program som körs samtidigt, och alla använder internet, kan det bli problem. Din handelsplattform kanske inte uppdateras fort nog. Börja med ett internetpaket i mellanklassen. Du kan alltid justera din internethastighet senare om det behövs, men en stabil uppkoppling är viktigt. Om du förlorar din anslutning ofta är det ett problem.

Handelsplattform och aktiemäklare

Du behöver en handelsplattform som passar din marknad och stil för dagshandel. När du precis börjat är det inte ett mål att hitta den perfekta plattformen. Prova flera handelsplattformar för att se vilken du gillar bäst. Eftersom du är nybörjare kommer du inte ha en välutvecklad stil ännu. Därför kan du mycket väl komma att ändra plattform senare.

Du behöver även en aktiemäklare. Inom dagshandel vill man fokusera på låga avgifter, eftersom höga kostnader kan förstöra lönsamheten. Med det sagt är mäklaren med lägst avgift inte alltid bäst. Du vill ha en mäklare som kommer att ge support om du har ett problem. Ett par kronor extra på en provision är värt det om företaget kan spara dig hundratals eller tusentals kronor när du har ett problem.

Du behöver alltså inte köpa något extra för att börja med handel. Läs på, håll dig till en strategi i taget och satsa klokt.

About Author