Handel på spelplattformar

Det råder ingen tvekan om att det finns stora likheter mellan handel och spel. Många använder sig av olika typer av spel för att lära sig förstå risk och avkastning. I vissa fall tar handelsplattformar tar över några av de egenskaper som finns i spel. Ett exempel är hur utvecklingen av spelifiering på plattformar där man tränar på handel har utvecklats. Spelifiering eller gamification innebär att man använder olika element från spel i verksamheter som oftast inte hör ihop med det.

Fördelar med spel

Det finns många fördelar med spelifiering i så gott som alla sektorer där det implementeras. Det motiverar kunderna eller användarna att göra vissa aktiviteter, och det kan helt och hållet förändra hur en målgrupp beter sig. De olika elementen i spel tilltalar våra behov av underhållning, social interaktion, belöning, impulser och konkurrens. Att införa element av spel skapar ett engagemang som leder till utveckling. Man lär sig snabbare och har kul medan man gör det. Forskning visar också att man kommer ihåg informationen längre, jämfört med traditionella metoder för lärande. Spel kan öka vår koncentrationsförmåga och förbättra vår återhämtning.

För det mesta finns det ett syfte när man inför spelifiering, och de uppgifter som användarna ska utföra är steg på vägen till målet. Kunderna blir oftast mycket mer lojala på spelifierade sidor, och kan även bli bättre på att förstå hur något fungerar. Spel fungerar även som en utmärkt aktivitet när man har rast eller paus från arbetet. Man kopplar helt enkelt bort tankarna och har roligt en stund. Ett bra exempel på spel man kan använda för att koppla av är casinospel, som man kan läsa mer om på https://se.igame.com/general/about.

Enkelt sätt att träna

Spel är vanligt och populärt, och det är alltså ett bra sätt att locka människor. Många multinationella företag använder också spelifiering för att engagera sina anställda. För handelsplattformar kan spel öppna dörrar till lärande, både för nybörjare och för de som redan kan en hel del. Många erfarna handlare rekommenderar att man använder sig av investeringsspel och verktyg en tid innan man börjar handla på riktigt, för att verkligen vara säker på att man vet vad man gör. Det är mycket som står på spel, och om man inte är bekant med hur det fungerar och vilka termer som används kan det gå dåligt.

De som spelar på handelsplattformar som är spelifierade kan enkelt bygga ett starkt nätverk, och de får omedelbar feedback och belöningar. Det finns alltså en stor potential för handelsapplikationer. Det är ett enkelt sätt att träna på och att övervaka marknaden. Man kan sedan tillämpa de saker som man lär sig från spelet i verkliga situationer, till exempel vad gäller förväntan, problemlösning och kreativitet. 

Tradecraft

Ett exempel på en spelplattform är ”Tradecraft”. Det är inspirerat av ett av de mest populära multiplayer online-spelen, ”World of Warcraft”, och erbjuder handlare en möjlighet att uppleva spelifiering av högre grad. Det är ett komplett multiplayer online trading-spel. I likhet med ”World of Warcraft” ger spelet dig också möjlighet att arbeta tillsammans i ett lag mot ett enda mål, eller att delta i tävlingar. När du når högre mål får du nya, svårare utmaningar. Nya handlare kommer att få den erfarenhet som kan hjälpa dem i verklig handel, och mer erfarna handlare kan lära sig mer.

About Author