Verksamhet, GoldX International AB

AFFÄRSIDE

GoldX affärsidé är att bedriva handel med råvaror, huvudsakligen metaller, främst ädla.

VISION

GoldX vision är att bli ledande aktör på den svenska marknaden för inköp av råvaror, främst metaller.

MÅL

Bolagets mål har sedan start varit att etablera sig som en säker och ett självklart val där konsumenterna på ett bekvämt sätt kan välja den metod med vilken de vill sälja sitt guld - genom Bolagets hemsidor eller Bolagets fysiska butik i Stockholm.

Bolagets mål är att vara tillgänglig för kunder i det ögonblick de beslutar att sälja sina produkter via Bolagets utbud av tjänster.

VERKSAMHET

GoldX International AB bildades 2009 och har sedan dess varit en av de marknadsledande aktörerna inom inköp av ädelmetaller från privatpersoner i Sverige.

GoldX tillhandahåller en smidig och säker tjänst för handel med metaller. Bolaget erbjuder såväl inköp av metaller som försäljning av investeringsmetaller, framförallt guld- och silvertackor. Bolaget använder primärt sin egenutvecklade ITplattform och sina hemsidor som kontaktyta med sina kunder. GoldX köper ädelmetaller från privatpersoner och i vissa fall företag för att sälja vidare till tredje part. Bolagets kunder kan via hemsidorna Stureguld.se, Smsguld.se samt Guldpengar.se sälja och få sina guldföremål värderade. De kan även besöka Bolagets butikslokal i Stockholm.

MARKNAD

Den svenska marknaden för inköp av ädelmetaller över Internet värderas till cirka 200 MSEK per år. Dessa siffror har utarbetats genom att multiplicera antalet aktörer på marknaden med deras genomsnittliga omsättning. Den butiksbaserade handeln bedöms uppgå till 500 - 1000 MSEK årligen. Vid denna beräkning har Bolaget tagit hänsyn till grossisternas totala omsättning samt butikernas interna omsättning, med intern omsättning menas guld som butikerna köper in för att använda i deras egen produktion. I båda dessa fall är siffrorna en försiktig uppskattning.

Adress
Box 16416
103 27 Stockholm
Likviddag
Enligt avräkningsnota
Period
2016-06-13 - 2016-06-28
Avstämningsdag
9 juni 2016
Lista
Aktietorget
Värdering
Emissionsbelopp
5 885 714 SEK
Fondkommissionär
Partner Fondkommission AB
Teckningskurs
0 kr
Minsta antal att teckna
1
Typ av underliggande
Aktier
Max. antal emitterade i emissionen
0
Hemsida:
www.goldx.se