Verksamhet, Crowdsoft Technology AB

Crowdsofts kommunikationssystem C-One är ban¬brytande för operativt trygghets- och säkerhetsarbete i miljöer där ett stort antal människor vistas och stora ma¬teriella värden måste skyddas. Systemet möjliggör en bred samverkan mellan användarna vilket skapar förutsättnin¬gar för hög effektivitet. Genom att systemet snabbt kan tillhandahålla korrekt information till rätt personer kan användaren öka tryggheten, minska skadeverkningar och därmed sänka kostnaderna för plötsliga händelser.

Crowdsofts C-One system är tidigt ute i en marknad som definieras av kombinationen av Situational Awareness eller Lägesbildssystem och moderna social mjukvarusystem för kommunikation. När dessa funktionella egenskaper förs ihop skapas ett systemkoncept som bryter ny mark och möjliggör för företag och myndigheter, som tidigare kanske inte haft möjlighet att investera i dyra existerande system, att införskaffa en lösning som väsentligt kan förbättra mö¬jligheten att förebygga och hantera incidenter, avvikelser och oplanerade avbrott i en verksamhet.

C-One systemet är uppbyggt på modern teknologi och är från start helt anpassat för moln implementation och drift. Systemet är sk. “multitenant” (en C-One instans kan leverera drift till flera kunders plattformar där anta¬let plattformar kan vara obegränsat och där kundernas plattformar är helt isolerade från varandra). Detta innebär att ett nytt kundsystem kan levereras snabbt och till små kostnader. Rent generellt är systemet så utformat att det är mycket skalbart gällande kapacitet och lagring av data och utökningar kan göras till små kostnader. Systemets klienter (Appar och Webklient) är starkt kopplade till den centrala server delen och levererar tillsammans kraftfulla funktion¬er för styrning av skeende och kommunikation.

C-One är från början byggt för att möta de nya behov som bland annat lagstiftning i USA stipulerar gällande organ¬isationsöverskridande samverkan och lägesbild. C-One ger därför Crowdsofts kunder möjligheten att möta kraven i den senaste lagstiftningen från Förenta Staterna (Department of Homeland Security (DHS) Interoperable Communications Act från 6 juli 2015.

Med C-One kan användaren enkelt i realtid samla in och dela med sig av en aktuell lägesbild till små och stora grupper av användare. Systemet möjliggör även att användaren kan kommunicera med människor för att skydda eller leda deras arbete samt fatta välgrundade beslut. Systemet är enkelt att använda och kräver inte stora initiala investeringar. Genom att använda mod¬ern smartphone- och serverteknologi i en molnbaserad driftsmiljö, kan systemet till låga kostnader inrymma ett stort antal användare både inom större organisationer och mellan organisationer. Den nu färdiga produkten som testas hos kunder benämns C-One 2.1. Bilden nedan visar hur ett Case skapas utifrån en händelse, som kan vara t ex ett bortsprunget barn på ett shoppingcenter eller ett pågående rån. Olika observationer rapporteras direkt till systemet och utifrån det byggs en stor kunskap om vad som hänt, vad som pågår och vilket beslut den ansvarige ska fatta.

Adress
Karlavägen 60, 5 tr
114 49 Stockholm
Likviddag
Enligt avräkningsnota
Period
2016-05-26 - 2016-06-30
Avstämningsdag
Lista
Aktietorget
Värdering
24.6
Emissionsbelopp
18.4 Mkr
Fondkommissionär
Aktieinvest FK AB
Teckningskurs
0 kr
Minsta antal att teckna
1000
Typ av underliggande
Aktier
Max. antal emitterade i emissionen
0
Hemsida:
www.crowdsoft.com